Over DPO

De Defensie Pijpleiding Organisatie (DPO) is onderdeel van de Defensie Materieel Organisatie (DMO) en maakt daarin deel uit van het Defensie Brand- en Bedrijfsstoffen Bedrijf (DBBB). Daarnaast valt DPO onder het NATO-agentschap ‘Central Europe Pipeline System Programme Office’ (CEPS PO). 

Onze organisatie bestaat uit circa honderd medewerkers verdeeld over drie secties: ‘Operatiën & Instandhouding’ (O&I), ‘Pipeline integrity Compliance & Projecten’ (PCP), ‘Staf Control’ (SC).

Onze missie

De Defensie Pijpleiding Organisatie verzorgt de inname, opslag, controle, het transport en aflevering van vloeibare brandstoffen voor militaire en civiele klanten. Wij doen dit klantgericht, (kosten)efficiënt en op maatschappelijk verantwoorde wijze voor met name veiligheid en milieu en met een verantwoorde zorg voor ons personeel. We doen dit onder het motto: ‘We supply the power to fly’.

Onze locaties

Het hoofdkantoor van de DPO is gehuisvest in de Frederikkazerne in Den Haag. De operationele handelingen worden geleid vanuit de nieuwe centrale controlekamer op ons depot Pernis. Daarnaast beheren wij nog drie strategisch gelegen depots (Klaphek, Markelo en Leeuwarden).

Meer informatie over onze organisatie als deel van DBBB is te zien in een bedrijfsvideo van DBBB (deze komt binnenkort beschikbaar). Specifiek voor DPO verwijzen we u naar de bedrijfsbrochure.

Deel deze pagina